Selecteer een pagina

Fiets gestolen? Zo gebeurt het je niet meer!

De 7 beste tips om je fiets niet kwijt te raken!
 

Het is de ergernis van elke Amsterdammer: Je hebt haast, je loopt naar je fiets en het enige wat je terug vind is het slot. Fiets weg… Helaas is fietsendiefstal nog steeds de meest voorkomende vormen van criminaliteit in Nederland.

Elke 5 minuten wordt er in Nederland een fiets gestolen. Hoe zorg je er nou voor dat jouw fiets niet de volgende wordt?

Zet je tweewieler op slot

Dit klinkt natuurlijk als een inkoppertje, maar het gebeurt nog vaak dat mensen “even snel” iets gaan doen en simpel weg vergeten om hun fiets goed op slot te zetten. Het is misschien vervelend om altijd je fiets op slot te zetten, maar lopend naar huis is nog veel vervelender! Zet je fiets vast aan een fietsenrek, lantarenpaal of hek.

Gebruik meerdere sloten

Zeker als je langer geparkeerd staat is het verstandig om te vertrouwen op meerdere sloten. De combinatie van een ringslot op je achterwiel plus een kettingslot is beste manier om lang van je stalen ros te kunnen genieten! Door het gebruik van een kettingslot is het ook ontzettend makkelijk om hem aan de “vaste grond”. Probeer je voorwiel samen met je frame ergens aan vast te zetten.

Koop nooit een gestolen fiets

Psst, fiets kopen? Iedereen die ’s avonds wel eens door de binnenstad heeft gelopen is het wel eens gevraagd. Val er niet voor, de kans op een gestolen exemplaar is groot. Het kopen van een gestolen fiets kan je een strafblad opleveren, en dat levert vervelende gevolgen op…

Ook op Facebook en Marktplaats worden helaas vaak gestolen fietsen aangeboden, check hier waar je op moet letten als je een fiets online koopt.

De fietsenstalling, gebruik hem!

De gemeente Amsterdam zorgt goed voor fietsers in de stad, in de binnenstad liggen verschillende fietsboten waar je prima kan parkeren. Daarnaast zijn er veel (gratis) bewaakte fietsenstallingen door de stad, het kost je iets meer tijd maar je hoeft niet terug te lopen.

Thuis kan je ook het beste gebruik maken van een overdekte, afgesloten stalling. Heb je niet de luxe van een overdekte stalling dicht bij je huis? Zorg er dan voor dat je fiets vast staat aan een rek.

Maak er een kunstwerk van

Een gele fiets met paarse stippen en een groene sticker valt meer op in het fietsenrek dan een standaard zwarte oma fiets. Niet alleen kan jij hem makkelijker terug vinden, een dief laat zo’n pareltje liever staan!

Wees creatief, laat je gaan en steel de show als je door Amsterdam rijdt!

Parkeer in het licht

Een dief wil niet gezien worden. Door het parkeren onder of bij een lantarenpaal zorg je er voor dat dieven gezien worden als ze er van door willen gaan met jouw fiets. Daarnaast helpt het dat jij een lichtje hebt wanneer je jouw sleutels aan het zoeken bent.

Vermijd criminele hotspots

In Amsterdam kent iedereen de plekken waar vaak fietsen worden gestolen, denk aan gebieden rond het Rembrandtplein, het Spui of het Leidseplein. Helaas blijven NS stations ook in trek bij fietsen dieven. Kies voor een (bewaakte) stalling of parkeer net iets buiten de druktste gebieden.

Toch je fiets kwijt?

Alleen je slot terug gevonden toen je naar huis wilde gaan? Een tweedehands fiets staat voor je klaar! LegalBikes maakt het makkelijker dan ooit! Door Amsterdam staan er kwalitatief goede tweedehands fietsen, altijd beschikbaar en super betaalbaar! Meer weten over ons? Lees hier over hoe LegalBikes precies in elkaar zit!

Waar wacht je nog op? Vind je nieuwe fiets vandaag!

Lees hier onze algemene voorwaarden, deze zijn van toepassing op alle geleverde diensten en goederen van LegalBikes.

 © 2017 Legalbikes.nl — The easiest way to buy a LegalBike in the Netherlands.