Selecteer een pagina

Hoe werkt LegalBikes?

De makkelijkste manier om een tweedehandsfiets te kopen

LegalBikes is de makkelijkste manier om een betaalbare tweedehandsfiets te kopen. Maar waar komen deze fietsen dan precies vandaan, wat heb ik er aan en hoe werkt het dan? Op al deze vragen proberen wij hier een open en eerlijk antwoord op te geven!

Waar komen LegalBikes vandaan?

Simpel gezegd zijn LegalBikes fietsen die niet zijn opgehaald bij het Amsterdamse fietsdepot, ze zijn dus 100% Amsterdams. Vaak gaat het om “weesfietsen”, fietsen die achter zijn gelaten en dus eigenlijk van niemand meer zijn. Deze weesfietsen worden vervolgens via vaste contracten aan groothandelaren verkocht, opgeknapt en LegalBikes is een van de partners die deze dan weer aan Amsterdammers verkoopt.

Het opknappen gebeurt zo veel mogelijk met onderdelen van andere fietsen, dit hergebruik houdt het betaalbaar en is een stukje beter voor het milieu. Daarom zijn LegalBikes lokale, legale en groene fietsen!

Van weesfiets naar Legalbike, het hele verhaal!

In Amsterdam en alle grote steden van Nederland is het een groot probleem dat fietsen verkeerd of te lang worden gestalt. Dit komt voornamelijk voor bij treinstations, universiteiten en historische binnensteden. Om het parkeer probleem aan te pakken zijn er strenge regels. Dit gebeurt omdat anders de binnensteden dichtslibben met ongebruikte fietsen, of er anders gevaarlijke situaties ontstaan.

In de praktijk betekent dit dat je fiets een bepaalde tijd ergens mag staan en daarna door de gemeente weg gehaald mag worden. Hier word je altijd voor gewaarschuwd, vaak door middel van een sticker. Als je deze verwijdert blijft je fiets staan!

Naar het depot

Nadat de gemeente fout geparkeerde fietsen heeft meegenomen komen ze op een centrale locatie te staan. Na 2 of 6 weken worden de fietsen hieruit verwijderd en via een vaste verdeling verkocht aan verschillende partijen.

Van depot naar LegalBike

De Fietsen op het depot zijn meestal niet rijklaar, ze moeten dus eerst worden opgeknapt. Dit gebeurt door een lokale partij die er voor zorgt dat de fiets die jij koopt van een goede kwaliteit is, veilig is en nogmaals gecontroleerd op diefstal!

Wat is het voordeel van een LegalBikes

De belangrijkste garantie die wij geven is het feit dat jouw LegalBike niet gestolen is! Daarnaast is een belangrijk doel een kwalitatief goede betaalbare fiets aanbieden op een zo’n makkelijk mogelijke manier.

Het aanbieden van een legale, betaalbare optie naast traditionele rijwielhandelaren zorgt ervoor dat mensen minder snel zullen gaan voor de zwarte markt. Hier worden helaas veel gestolen fietsen aangeboden, ook op kanalen waar eerlijke mensen iets proberen te verkopen zoals Marktplaats of Facebook. Check hier hoe je kan weten of een fiets gestolen is 

Wat krijg je bij LegalBikes?

Als je een LegalBike koopt krijg je een refurbished fiets, een set losse lampjes en een slot. Dit zit allemaal in de getoonde prijs op de website. Daarnaast krijg je standaard 14 dagen garantie en een onwijs goed gevoel omdat jij de juiste keuze hebt gemaakt.

Hoe makkelijk kan ik een LegalBike kopen?

Een legalbike kopen is net zo makkelijk als elke andere manier van online shoppen.  Het grootste verschil is dat je direct gebruik kan maken van je nieuwe fiets. Het maakt dus niet uit of je om 3uur de kroeg uit komt of op weg naar je werk bent. LegalBikes biedt een optie voor iedereen, 24/7 beschikbaar en met vertrouwde garantie van een webshop! Onze fietsen staan in het fietsenrek

Met de volgende stappen heb jij een nieuwe fiets:

  1. Ga naar app.legalbikes.nl
  2. Vind een nieuwe fiets bij jouw in de buurt
  3. betaal eenvoudig via iDeal
  4. Krijg de code van het cijferslot op je telefoon

Waar wacht je nog op? Vind je nieuwe fiets vandaag!

Lees hier onze algemene voorwaarden, deze zijn van toepassing op alle geleverde diensten en goederen van LegalBikes.

 © 2017 Legalbikes.nl — The easiest way to buy a LegalBike in the Netherlands.