Selecteer een pagina

Online een fiets kopen?

Met deze tips altijd een succes!

Hoe vind je nou op het internet jouw ideale fiets?

Online is er ontzettend veel keuze, als je gaat zoeken op websites als Marktplaats en Facebook zijn er opties zat om tweedehands fietsen te kopen. Maar hoe kies je nou de beste voor jou? Met deze tips vind jij gegarandeerd de beste tweedehands fiets

Besteed wat tijd aan je aankoop

Met het zoeken naar een fiets op internet is het van belang dat je voldoende tijd besteed aan het zoeken. De pareltjes zitten er tussen, je moet gewoon even wat geduld hebben. Facebook groepen en marktplaats bieden soms degelijke kwaliteit, maar je moet wel het kaf van het koren kunnen scheiden.

Aandachtspunten, let op deze onderdelen!

Het belangrijkste is dat de fiets er verzorgd en onderhouden uit ziet. Daarnaast zijn bepaalde onderdelen van groter belang dan andere.

  • Zorg dat de banden voldoende profiel hebben, dat verkleind de kans van een lekke band!
  • De remmen moeten goed werken, als het nu al niet top is ga er vanuit dat ze binnen kort het helemaal begeven! (Disclaimer: Dit is gevaarlijk!)
  • Roest, elke fiets gaat op een bepaald moment roesten. Een beetje roest is niet erg, maar zorg dat het niet te veel is!
  • De ketting, het meest onderhoudsgevoelige onderdeel. Als de ketting niet goed is maakt dat de kans groter dat je een tripje naar de fietsenmaker moet maken.
  • Achterwiel, voel altijd even of er geen speling op het achterwiel zit. Als dit het geval is kan dit een gebroken achternaaf betekenen.

Goedkoop is duurkoop!

Besteed liever iets meer aan degelijke kwaliteit, scheelt je op termijn een hoop geld. Kan je dat weer aan leuke dingen uitgeven, Amsterdam is al duur genoeg zonder kapotte fiets!

Waar komt de fiets vandaan?

Vraag bij een online verkoper altijd waar hij zelf de fiets heeft gekocht. Is er geen bonnetje of kan hij niet vertellen waar hij vandaan komt vertrouw het dan niet. Vraag anders naar het framenummer van de fiets, mocht hij dit niet willen geven kan je er van uit gaan dat het om een gestolen exemplaar gaat.

Design fiets voor een prikkie?

Vertrouw op je onderbuik gevoel, een mooie design fiets zoals een VanMoof, Veloretti of Cortina voor een schijntje kan helaas niet. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het vaak ook zo!

Controleer op diefstal!

Helaas worden er online veel gestolen fietsen aangeboden, maar hoe kom je daar nou achter? Belangrijk is dat er een frame nummer beschikbaar is. Deze kun je controleren op de website van het RDW op Stopheling.nl de laatste heeft ook een handige app waar mee je direct op je telefoon een framenummer kunt controleren.

En een optie met 100% zekerheid?

Officiële verkopers geven altijd garanties van de afkomst, een bonnetje en een frame nummer wat controleerbaar is. Een vraag stellen over de afkomst mag bij dit soort bedrijven natuurlijk altijd.

LegalBikes verkoopt alleen maar weesfietsen die in beslag zijn genomen door de gemeente Amsterdam, niet zijn opgehaald door de eigenaar, en tenminste 2 keer zijn gecontroleerd op diefstal. Dit garandeert een eerlijke gang van zaken. Daarnaast worden alle LegalBikes gecontroleerd op de boven genoemde punten en meer!

Meer weten over de herkomst van LegalBikes? Kijk dan hier

Waar wacht je nog op? Vind je nieuwe fiets vandaag!

Lees hier onze algemene voorwaarden, deze zijn van toepassing op alle geleverde diensten en goederen van LegalBikes.

 © 2017 Legalbikes.nl — The easiest way to buy a LegalBike in the Netherlands.