Selecteer een pagina

Tweedehands fietsen kopen: waar moet je op letten?

 

Het kopen van een tweedehands fiets lijkt op het eerste gezicht een makkelijke klus. Je surft eens rond op Marktplaats en binnen een half uur heb je al een selectie aan tweedehands fietsen gevonden. Maar hoe weet je welke tweedehands fietsen je moet kopen? En welke juist niet?

Doordat het prijsverschil tussen nieuwe en tweedehands fietsen substantieel kan zijn neemt deze markt momenteel sterk toe. Doordat de concurrentie hoger wordt kiezen verkopers voor alsmaar lagere prijzen. En hier zit een donkere keerzijde aan vast.

Daarom hebben wij drie factoren op een rij gezet waar jij de tweedehands fiets op moet controleren. Vooral de derde factor is van groot belang!

Kwaliteit van de fiets

Als je besluit een tweedehands fiets te kopen, wil je wel voor langere tijd van de fiets gebruik kunnen maken. Je wilt kortom geen fiets waar binnen korte tijd diverse mankementen aan ontstaan.

Het eerste wat je doet bij de mogelijke aanschaf van een gebruikte fiets, is het controleren van de huidige staat. Draaien de lagers nog goed en maken ze weinig geluid? Mochten de lagers niet soepel draaien, dan is dit al een eerste signaal dat de kwaliteit niet optimaal is.

De banden zijn veelal een onderdeel waar de meeste mankementen aan ontstaan. Het is verstandig eerst te kijken naar de velgen. Is er sprake van een slag in het wiel? Bij uitzonderlijk veel tweedehands fietsen kan je zomaar een fiets kopen met een slag in het wiel.

Dit is eenvoudig na te kijken door zonder handen te fietsen. Mogelijk eng, maar als je valt weet je meteen dat er een slag in het wiel zit ;-).

Tenslotte raden wij je aan de remmen goed te testen. Remmen die aanlopen, versleten zijn of zelfs loshangen zijn duidelijk een teken dat de tweedehands fiets van lage kwaliteit is. Kopen van een fiets met zwakke remmen is natuurlijk niet verstandig.

Waarde van de fiets

Je bent bij het kopen van een tweedehands fiets vrijwel altijd voordeliger uit dan een nieuw model in mate van prijs-kwaliteitverhouding. Nieuwe fietsen kennen doorgaans een onrealistisch hoge waarde.

Een korte check met de originele prijs versus de tweedehands prijs, in combinatie met de huidige staat van de fiets, zou snel een weergave moeten opleveren of de aangeboden prijs acceptabel is.

Is dat het geval? Dan kan je de tweedehands fiets kopen!

Er zeker van zijn dat de fiets legaal is

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 25 tot 30 procent van de tweedehands fietsen uit het illegale circuit komen. Als er een aangifte ligt voor de tweedehands fiets waar jij nu op fietst, kan de politie de fiets op ieder moment innemen. Tevens kan er een bekeuring voor heling worden uitgeschreven.

Dat wil jij natuurlijk voorkomen. En dat kan.

Bij LegalBikes weet je zeker dat als jij een tweedehands fiets wil kopen, je dit volledig legaal doet. Alle fietsen bij LegalBikes zijn honderd procent legaal en vanaf € 69,- al verkrijgbaar.

Meer weten? Lees dan hier verder!

 

Waar wacht je nog op? Vind je nieuwe fiets vandaag!

Lees hier onze algemene voorwaarden, deze zijn van toepassing op alle geleverde diensten en goederen van LegalBikes.

 © 2017 Legalbikes.nl — The easiest way to buy a LegalBike in the Netherlands.